sâmbătă, 27 iulie 2013


Fajitas cu vita


Ingrediente principale: carne de vita, 2 limete (“lamai verzi”), rosii, frunze de coriandru, ceapa rosie, ulei de masline, un fruct de avocado copt, condimente - boia, chimion, pudra de usturoi (la alegere sau amestecate) piper negru.

Alte ingrediente: salata iceberg, ardei iuti, foi de tortilla sau pita.

Etape de lucru:

- Taiati rosia/rosiile marunt, eliminand semintele.

- Pasati avocado cu sucul de la o lima, dupa care adaugati rosiile si frunzele de coriandru tocate. Salsa  obtinuta se lasa deoparte.

- Se taie ceapa si se caleste pana cand se inmoaie. La fel procedati cu ardeii iuti, daca ii doriti in compozitie.

- Carnea de vita se feliaza (grosime mica), se presara peste ea condimentele si se pune in tigaie. Dupa ce ati pregatit friputura asa cum va place (rare-medium-well done) adaugati ceapa calita. Le amestecati pentru  omogenizare si puneti compozitia pe o farfurie.

Asamblarea compozitiei
Friptura si ceapa se servesc cu salsa dar puteti adauga si salata iceberg, ardei iuti feliati si felii de limete. In functie de preferinte amestecati ingredientele si le infasurati in foaie de tortilia (o gasiti in magazine, gata preparata).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu