Sa recunoastem, deserturile tematice sunt de mare efect! Ei,
cine nu ar fi impresionat de un asa desert? Si cate elogii indreptate catre
bucatareasa.... asa ca ”la atac”!
sursa: http://tinyurl.com/k22mcga
Tips& Triks
Alegerea compozitiei o las la latitudinea dumneavoastra.
Blaturile pot fi mai rigide- tip biscuit sau mai pufos (tip tort) sau tarta.
Alegerea mea este ultima varianta, pentru a putea fi consumat cu usurinta.
Neaparat folositi muuuuuulta muuuulta cacao, intrucat contrastul blatului cu
glazura este estential.
Aveti nevoie de mai multe forme rotunde, de diferite
dimensiuni, cu ajutorul carora sa taiati 12 discuri de aluat (cate 2 de fiecare
dimensiune)
Daca aveti forme pentru steluta, puteti renunta la un disc de aluat
Lasati putin aluatul la rece dupa care il puneti pe tava, in
foi de copt si il ”aruncati” in cuptor. Nu trebuie sa stea foarte mult in
cuptor, intrucat discurile sunt subtiri. Maxim 7 minute pentru formele mai
mari.
Dupa ce s-au racit, folositi o crema pentru a ”lipi”
discurile de dimensiuni identice. Crema de tip cremsnit este foarte potrivita.
Pregatiti glazura alba, si aranjati descrescator perechile
de blat.
La fiecare schimbare
de dimensiune a discurilor, ornati cu glazura, iar la final pudrati cu zahar.
Important: termen de servire
Datorita modului de asamblare si al cremei folosite, exista riscul ca ”bradutul” sa nu
reziste prea mult (se inmoaie blatul). Chiar daca il tineti la frigider, este
recomandat sa il serviti la maxim 5 ore de la asamblare.
Pofta bunaaaaaa!!!
Reteta originala o gasiti aici: http://tinyurl.com/k22mcga
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu