luni, 16 decembrie 2013

Braduti gustosi de Craciun

Sa recunoastem, deserturile tematice sunt de mare efect! Ei, cine nu ar fi impresionat de un asa desert? Si cate elogii indreptate catre bucatareasa.... asa ca ”la atac”!


sursa: http://tinyurl.com/k22mcga

Tips& Triks
Alegerea compozitiei o las la latitudinea dumneavoastra. Blaturile pot fi mai rigide- tip biscuit sau mai pufos (tip tort) sau tarta. Alegerea mea este ultima varianta, pentru a putea fi consumat cu usurinta. Neaparat folositi muuuuuulta muuuulta cacao, intrucat contrastul blatului cu glazura este estential.
Aveti nevoie de mai multe forme rotunde, de diferite dimensiuni, cu ajutorul carora sa taiati  12 discuri de aluat (cate 2 de fiecare dimensiune)
Daca aveti forme pentru steluta, puteti  renunta la un disc de aluat
Lasati putin aluatul la rece dupa care il puneti pe tava, in foi de copt si il ”aruncati” in cuptor. Nu trebuie sa stea foarte mult in cuptor, intrucat discurile sunt subtiri. Maxim 7 minute pentru formele mai mari.
Dupa ce s-au racit, folositi o crema pentru a ”lipi” discurile de dimensiuni  identice.  Crema de tip cremsnit este foarte potrivita.
Pregatiti glazura alba, si aranjati descrescator perechile de blat.
 La fiecare schimbare de dimensiune a discurilor, ornati cu glazura, iar la final pudrati cu zahar.
Important: termen de servire

Datorita modului de asamblare si al cremei  folosite, exista riscul ca ”bradutul” sa nu reziste prea mult (se inmoaie blatul). Chiar daca il tineti la frigider, este recomandat sa il serviti la maxim 5 ore de la asamblare.

Pofta bunaaaaaa!!!
Reteta originala o gasiti aici: http://tinyurl.com/k22mcga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu