joi, 9 mai 2013

Muschi de vita flambat in coniac si innecat in sos de piper verde

Ingrediente necesare: carne de vita maturata, boabe de piper (preferabil verde), 50ml coniac, ulei de masline, o bucata de unt si smantana.




Timp de preparare: timp de pregatire + 15 minute

Etape de lucru:

- Scoateti carnea din caserola vidata si lasati-o aproximativ 15 minute la temperatura camerei.

- Zdrobiti usor boabele de piper

- Treceti bucatile de carne prin boabele de piper zdrobite.

- Puneti untul si uleiul de masiline intr-o tigaie, incingeti bine si adaugati carnea.

- Rumeniti carnea de vita, la foc puternic, cate un minut pe ambele parti. Reduceti putin focul si continuati in functie de cum preferati friptura. Pentru a isi pastra suculenta este suficient 3 minute pe fiecare parte (medium done). Lasati mai mult daca vreti o friptura bine facuta (well done) sau cate 2 minute pentru o friptura "in sange" (rare sau blue done).

- Adaugati in tigaie aprox. 50ml de coniac (suficient pentru 4 bucati de carne) si flambati (inclinati usor tigaia intr-o parte pentru a se aprinde coniacul).

-Dupa ce s-a stins flacara adaugati smantana, suficienta incat sosul format sa acopere carnea.

-Lasati sa dea in clocot de doua ori si adaugati sare daca considerati necesar.


Sfaturi:
- alegeti carne de vita maturata (o sa revin in alta postare despre calitatile superioare ale acesteia, care o recomanda pentru fripturi).
-acordati atentie texturii si grosimii pe care o are carne de vita (o sa revin in alta postare despre
importanta acestora).
-alegeti caserolele de carne cu mentiunea "steak" (grosimea bucatii de carne este controlata si rezultatul final o sa fie o friptura suculenta)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu