Rulouri de vinete la gratar & diferite umpluturi
Ingrediente principale: vinete (nu foarte coapte), rosii, ardei (gras), ulei de masline, sare
Alte ingrediente, la alegere: oregano, cimbru, branza feta, piper
Timp
de preparare: 25 minute
Etape de lucru:
- Spalati vinetele si stergeti-le cu prosoape absorbante
- Taiati vinetele, pe lungime (felii relativ subtiri: 0.5 - 0.6 cm)
- Sarati usor feliile si lasati-le la repaus, intr-o sita, pentru minim 10 minute (sarea are rolul de a forta eliminarea apei si va tempera din amaraciunea vinetei)
- Spalati si uscati ardeii, dupa care ii ungeti cu putin ulei de masline. Se vor pune la copt pe gratar, la foc mediu. Dupa ce s-au copt, lasati-i sa se raceasca, intr-un bol acoperit cu folie de plastic sau carpa umezita. Aceasta procedura te va ajuta sa ii cureti mai usor de coaja (pielita).
- Pentru varianta in care iti doresti si o umplutura cu rosii incepe prin a taia rosiile sub forma de cubulete. Intr-o tigaie cu ulei incins soteaza pentru cateva minute rosiile, adaugand sare.
- Pune pe gratar vinetele si lasa-le doar cateva minute, pe ambele parti.
Asamblarea compozitiei
- Folositi o pensula pentru a unge cu ulei de masline feliile de vinete, pe ambele parti
- Intindeti pe felie ardeii curatati. Daca vreti un gust mai aparte, puteti adauga oregano, cimbru si chiar branza feta. Rulati felia si folositi o scobitoare umezita pentru a fixa ruloul
- Procedati identic pentru cazul in care doriti o umplutura cu rosii.
Sfaturi:
Rulouri de vinete umplute cu ardei copt |
Etape de lucru:
- Spalati vinetele si stergeti-le cu prosoape absorbante
- Taiati vinetele, pe lungime (felii relativ subtiri: 0.5 - 0.6 cm)
- Sarati usor feliile si lasati-le la repaus, intr-o sita, pentru minim 10 minute (sarea are rolul de a forta eliminarea apei si va tempera din amaraciunea vinetei)
- Spalati si uscati ardeii, dupa care ii ungeti cu putin ulei de masline. Se vor pune la copt pe gratar, la foc mediu. Dupa ce s-au copt, lasati-i sa se raceasca, intr-un bol acoperit cu folie de plastic sau carpa umezita. Aceasta procedura te va ajuta sa ii cureti mai usor de coaja (pielita).
- Pentru varianta in care iti doresti si o umplutura cu rosii incepe prin a taia rosiile sub forma de cubulete. Intr-o tigaie cu ulei incins soteaza pentru cateva minute rosiile, adaugand sare.
- Pune pe gratar vinetele si lasa-le doar cateva minute, pe ambele parti.
Asamblarea compozitiei
- Folositi o pensula pentru a unge cu ulei de masline feliile de vinete, pe ambele parti
- Intindeti pe felie ardeii curatati. Daca vreti un gust mai aparte, puteti adauga oregano, cimbru si chiar branza feta. Rulati felia si folositi o scobitoare umezita pentru a fixa ruloul
- Procedati identic pentru cazul in care doriti o umplutura cu rosii.
Sfaturi:
Rulourile de vinete pot fi servite ca
antreu sau la felul principal, impreuna cu friptura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu