miercuri, 22 mai 2013




Rulouri de vinete la gratar  & diferite umpluturi


Ingrediente principale: vinete (nu foarte coapte), rosii, ardei (gras), ulei de masline, sare

Alte ingrediente, la alegere: oregano, cimbru, branza feta, piper 



Timp de preparare: 25  minute


Rulouri  de vinete umplute cu ardei copt





Etape de lucru:

- Spalati vinetele si stergeti-le cu prosoape absorbante

- Taiati vinetele, pe lungime (felii relativ subtiri: 0.5 - 0.6 cm)

- Sarati usor feliile si lasati-le la repaus, intr-o sita, pentru minim 10 minute (sarea are rolul de a forta eliminarea apei si va tempera din amaraciunea vinetei)

- Spalati si uscati ardeii, dupa care ii ungeti cu putin ulei de masline. Se vor pune la copt pe gratar, la foc mediu. Dupa ce s-au copt, lasati-i sa se raceasca, intr-un bol acoperit cu folie de plastic sau carpa umezita. Aceasta procedura te va ajuta sa ii cureti mai usor de coaja (pielita).

- Pentru varianta in care iti doresti si o umplutura cu rosii incepe prin a taia rosiile sub forma de cubulete. Intr-o tigaie cu ulei incins soteaza pentru cateva minute rosiile, adaugand sare.

- Pune pe gratar vinetele si lasa-le doar cateva minute, pe ambele parti.


Asamblarea compozitiei

- Folositi o pensula pentru a unge cu ulei de masline feliile de vinete, pe ambele parti

- Intindeti pe felie ardeii curatati. Daca vreti un gust mai aparte, puteti adauga oregano, cimbru si chiar branza feta. Rulati felia si folositi o scobitoare umezita pentru a fixa ruloul

- Procedati identic pentru cazul in care doriti o umplutura cu rosii.

                                 



Sfaturi: 
Rulourile de vinete pot fi servite ca antreu sau la felul principal, impreuna cu friptura. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu